Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@09:21:38 GMT

در چه مواردی سهم ارث دختر و پسر با هم برابر است؟  

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۹۵۷۵

در چه مواردی سهم ارث دختر و پسر با هم برابر است؟  

طبق قواعد کلی سهم دختران از ارث نصف سهم پسران است اما در قانون استثنایی نیز وجود دارد.

به گزارش ایمنا، محمد مؤمن‌زاده اظهار کرد: اگر طبقه اول ارث یعنی پدر، مادر، فرزند و یا از باب سبب همسر وجود نداشته باشد، طبقه دوم (اجداد و خواهر و برادر و فرزندان آنها) ارث می‌برند. اگر اعضای طبقه دوم هر کدام به تنهایی حضور داشته باشند یعنی مثلاً حالتی که میت فقط یک خواهر داشته باشد تمام ارث به او می‌رسد و اگر متعدد باشند، ترکه بین آنها تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مواد ۹۱۸ تا ۹۲۲ قانون مدنی موارد مربوط به تقسیم ارث میان خواهران و برادران مطرح شده است.

وی افزود: البته خود وضعیت خواهران و برادران ممکن است حالات مختلفی ایجاد کند. خواهران و برادران را در یک تقسیم بندی می‌توانیم در سه گروه قرار دهیم. خواهر و برادرانی که از طرف پدر و مادر یکی هستند (خواهر و برادران ابوینی)، خواهر و برادرانی که از طرف مادر یکی بوده (خواهر و برادران امی) و خواهر و برادرانی که از جهت پدر یکی هستند (خواهر و برادران ابی).

این وکیل دادگستری ادامه داد: هر گروه این خواهران و برادران طبق قوانین به صور خاصی ارث می‌برند. من سعی می‌کنم ساده‌ترین حالت را برای شما بیان کنم. با وجود برادر و خواهر ابوینی برادران و خواهران ابی از میت هیچ ارثی نمی‌برند. اما برادران و خواهران امی در هر حالتی از میت ارث خواهند برد.

وی تصریح کرد: نکته قابل توجه این جاست که در صورت وجود برادران و خواهران امی بر خلاف قاعده کلی، سهم دختران نصف سهم پسران نیست و ارث به تساوی میان برادران و خواهران امی تقسیم می‌شود.

این وکیل دادگستری اظهار کرد: همانطور که اشاره شد ارث تنها میان برادران و خواهران امی به طور یکسان تقسیم می‌شود و اما در گروه دیگر خواهر و برادران سهم دختران نصف سهم پسران خواهد بود. حالتی که ارث میان خواهران یا برادران دو گروه دیگر به طور مساوی تقسیم می‌شود مربوط به زمانی است که میت فقط چندین خواهر ابی، یا چندین خواهر ابوینی، یا چندین برادر ابی و یا چندین برادر ابوینی داشته باشد.

وی گفت: اگر میت چندین برادر و خواهر ابوینی یا ابی همراه با یک برادر یا خواهر امی داشته باشد، برادر یا خواهر امی یک ششم ارث را برداشته و باقی ارث میان دیگر خواهر و برادران تقسیم می‌شود. اگر تعداد برادران یا خواهران امی بیش از یک نفر باشد در این حالت یک سوم ارث به تساوی بین این گروه از خواهران و برادران تقسیم می‌شود و یک سوم دیگر به خواهران و برادران ابوینی یا ابی تعلق می‌گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 530670

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قانون اساسی ارثیه شکایت به خاطر ارثیه قتل به خاطر ارثیه قتل های خانوادگی به خاطر ارثیه سهم الارث شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خواهران و برادران خواهر و برادران خواهر و برادر تقسیم می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای جدید وزیر کشور از تقسیم تهران به استان های شرقی و غربی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد وحیدی وزیر کشور در رابطه با تقسیمات استان تهران اظهار کرد: تشکیل استان‌های جدید در غرب و شرق تهران به عنوان یک برنامه کلی در دست بررسی است و پس از طی مراحل در دولت، باید توسط مجلس به تصویب برسد.

بنابر روایت فارس، وی ادامه داد: الحاق برخی شهرستان‌ها به استان‌های تهران شرقی و تهران غربی مشخص شده است اما برخی شهرستان‌ها هنوز قطعی نشده و در دست بررسی است.

وزیر کشور در پاسخ به این سوال که آیا بخش‌هایی از شهرستان ری به استان‌های شرقی و غربی ملحق خواهد شد یا نه؟ گفت: چنین چیزی صحت ندارد.

وحیدی در خصوص تعیین تکلیف شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه نیز تصریح کرد: بر اساس طرح‌های کنونی، دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903195

دیگر خبرها

  • ترکیب جدید وایت فمیلی مشخص شد؛ آیا برادر بری جانشین او خواهد بود؟/ اخبار WWE
  • آیا خواهر و برادر ناتنی ارث می‌برند؟
  • هفته بیست و ششم لیگ برتر| تقسیم امتیاز در سیرجان
  • خبرهای جدید وزیر کشور از تقسیم تهران به استان های شرقی و غربی
  • تقسیم تهران به دو استان غربی و شرقی به کجا رسید؟
  • وضعیت «ناسالم» هوا در هندیجان
  • کارگاه یک روزه جوانی جمعیت برگزار می شود
  • خواهر و برادر کبودراهنگی برگزیده لکوکاپ ایران
  • آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در گراش
  • تشریح طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران